WYSZUKAJ…
…informacji, aktualności, grup badawczych itp.
Gdy wyszukiwane hasła są ujęte w podwójne cudzysłowy, wyniki będą ograniczone do tych z dokładnymi dopasowaniami.
11 lipca 2025 r. w Auli im. prof. Stanisława Kirkora odbyła się uroczystość wręczenia dyplomów absolwentom Akademii im. Jakuba z Paradyża, w tym kierunków: pielęgniarstwo I i II stopnia oraz ratownictwo medyczne na Wydziale Nauk o Zdrowiu. Absolwenci odebrali dyplomy z rąk Prorektor ds. Kształcenia prof. AJP dr Małgorzaty Trockiej oraz Dziekana i Promotorów. Głos zabrali m.in. JM Rektor prof. dr hab. Elżbieta Skorupska-Raczyńska oraz prof. AJP dr hab. Beata Orłowska, podkreślając wagę misji zawodów medycznych i życząc dalszych sukcesów na ścieżce…
10 lipca 2025 r. w Akademii im. Jakuba z Paradyża odbyła się uroczystość wręczenia symboli zawodowych absolwentom kierunków: pielęgniarstwo i ratownictwo medyczne na Wydziale Nauk o Zdrowiu. Uroczystość otworzyła JM Rektor prof. dr hab. Elżbieta Skorupska‑Raczyńska, podkreślając wagę wejścia młodych medyków do świata zawodowego. Głos zabrali także Dziekan WNZ prof. AJP dr Dorota Skrocka, Wojewoda Lubuski Marek Cebula oraz Przewodnicząca Sejmiku Województwa Lubuskiego Anna Synowiec, kierując do Absolwentów słowa…
o śmierci wieloletniego dydaktyka Wydziału Nauk o Zdrowiu W dniu 29 czerwca 2025 zmarł Prof. dr med. JAN KRZYSZTOF ŁĄCKI lat 62 Msza żałobna zostanie odprawiona w Kościele Bożego Ciała przy ulicy Strzeleckiej 40 dnia 7 lipca 2025 o godzinie 9:00. Złożenie do grobu nastąpi na Cmentarzu Junikowo o godzinie 11:50.
11 lipca 2025 r. o godz. 13:00 w Auli im. Stanisława Kirkora przy ul. Fryderyka Chopina 52 (budynek nr 5) w Gorzowie Wielkopolskim odbędzie Uroczystość wręczenia dyplomów. Togi Po odbiór togi należy zgłosić się do Działu Administracyjnego (ul. Fryderyka Chopina 52, budynek nr 7, pokój nr 14). Toga będzie wydawana od 24 czerwca 2025 r. w godz. 8.30 – 15.00 na podstawie potwierdzenia deklaracji, którą należy złożyć w Zespole Dziekanatów Togę należy zwrócić bezpośrednio…
15 czerwca 2025 r. studenci kierunku ratownictwo medyczne z Wydziału Nauk o Zdrowiu Akademii im. Jakuba z Paradyża w Gorzowie Wielkopolskim wzięli aktywny udział w wydarzeniu sportowym „Gorzowska Dycha Nadwarciańska”. Na stoisku promocyjnym AJP, obok charakterystycznej żółto-czerwonej karetki, nasi studenci prezentowali wyposażenie ratowników medycznych, udzielali informacji o kierunku studiów oraz prowadzili pokazy udzielania pierwszej pomocy z wykorzystaniem fantomów niemowlęcia, dziecka i osoby dorosłej. Nie zabrakło również atrakcji dla…
Przychodnia ” NZOZ ” BASIS przy ul. Paderewskiego 14 w Gorzowie Wielkopolskim poszukuje wykwalifikowanej pielęgniarki. Szczegóły dotyczące warunków zatrudnienia w załączniku.
Szanowni Państwo zapraszamy do udziału w konferencji „Go Green”, która poświęcona będzie kluczowym aspektom zielonej transformacji w biznesie. Wydarzenie odbędzie się 26 czerwca 2025 r. o godz. 10:00 w Wojewódzkiej i Miejskiej Bibliotece Publicznej w Gorzowie (sala konferencyjna, I piętro, ul. Sikorskiego 107). Podczas konferencji poruszymy m.in. następujące zagadnienia: W programie m.in.: Szczegółowy program wydarzenia znajduje się w załączniku. Prosimy o potwierdzenie obecności do dnia 23 czerwca 2025 r. poprzez formularz rejestracyjny: www.wydarzenia.ziph.pl Serdecznie zapraszamy!
Studenci II roku dietetyki klinicznej mieli okazję wcielić się w rolę kucharzy dziecięcych podczas praktycznych zajęć z przedmiotu Dietetyka pediatryczna prowadzonych przez mgr Beatę Podbereską. Celem zajęć było przygotowanie zdrowych, kolorowych i atrakcyjnych wizualnie dań dedykowanych dzieciom. Na stołach pojawiły się m.in. twarożkowe placuszki ozdobione owocami, barwne gofry ze śmietaną i świeżymi owocami, zielone placuszki z dodatkiem szpinaku oraz naleśniki z czekoladową polewą. Każde z dań było nie tylko pełnowartościowe, ale również…
Na zajęciach z przedmiotu Higiena, toksykologia i bezpieczeństwo żywności, studenci II roku kierunku Dietetyka mieli okazję wcielić teorię w praktykę, tworząc własne sery z mleka koziego i krowiego. Warsztaty odbyły się pod czujnym okiem mgr Joanny Głosińskiej i były nie tylko nauką, ale też doskonałą okazją do integracji i rozwijania praktycznych umiejętności technologicznych. W procesie produkcji wykorzystano naturalne dodatki, m.in. mikrobiologiczną podpuszczkę, a efektem końcowym były urocze serki w kształcie serca – zdrowe, smaczne…