Studenci II roku dietetyki własnoręcznie przygotowali sery! 🧀

Na zajęciach z przedmiotu Higiena, toksykologia i bezpieczeństwo żywności, studenci II roku kierunku Dietetyka mieli okazję wcielić teorię w praktykę, tworząc własne sery z mleka koziego i krowiego. Warsztaty odbyły się pod czujnym okiem mgr Joanny Głosińskiej i były nie tylko nauką, ale też doskonałą okazją do integracji i rozwijania praktycznych umiejętności technologicznych.

W procesie produkcji wykorzystano naturalne dodatki, m.in. mikrobiologiczną podpuszczkę, a efektem końcowym były urocze serki w kształcie serca – zdrowe, smaczne i pięknie podane. Studenci poznali zasady higieny produkcji oraz zagrożenia chemiczne i mikrobiologiczne w przetwórstwie mleka. Zajęcia zakończyły się wspólną degustacją i dużą dawką satysfakcji z własnoręcznie wykonanych produktów.

📸 Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć z tego serowego wydarzenia!

Menu dostępności:

Kontrast

Zwiększ rozmiar tekstu

Zwiększ odstęp liter

Używaj czcionek przyjaznych dla dyslektyków

Powiększ kursor

Podświetlanie linków

Zatrzymywanie animacji

Resetuj ustawienia

Menu dostępności:
Kontrast
Zwiększ rozmiar tekstu
Zwiększ odstęp liter
Używaj czcionek przyjaznych dla dyslektyków
Powiększ kursor
Podświetlanie linków
Zatrzymywanie animacji
Resetuj ustawienia
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.